Taito- ja taideainelinja

Keuruun seutu tarjoaa erinomaisen ja monipuolisen ympäristön opiskeluun ja harrastamiseen. Nyt voit entistä paremmin yhdistää harrastuksen ja lukio-opiskelun.

Keuruun yhteiskoulun lukion taito- ja taideainelinja aloittaa toimintansa syksyllä 2013.  Kurssitarjonta toteutetaan yhteistyössä musiikkiopiston ja kansalaisopiston kanssa.

Opiskelijat voivat valita opinto-ohjelmaansa tarjolla olevia taito- ja taideaineita vapaasti neljä-kuusi tuntia viikossa kouluajalla. Tunnit pidetään pääsääntöisesti maanantai- ja keskiviikkoaamuisin samanaikaisesti kilpaurheilulinjan tuntien kanssa.

Taito- ja taideainelinjan tarjonta

Tanssikuvis3

• Tunne tanssi! (eri tanssilajit tutuiksi)
  • Jazz- ja nykytanssi
  • Hip hop ja akrobatia
  • Kehonhallinta ja ilmaisu (tanssiesitys mahdollinen)

Musiikki

• Yhtyesoitto (toteutus sovitaan ryhmän mukaan)
  • Kuorolaulu
  • Soiton- ja laulunopetus (musiikkiopiston opiskelijoille)
  • Musiikin teoria (musiikkiopiston opiskelijoille)

Teatteri-ilmaisu

• Ilmaisutaito (itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot)
  • Esitys näyttämölle (yhteistyössä musiikin, tanssin, kuvataiteen ja tekstiilityön kanssa)

Kuvataide

• Kädentaitojen taidetta (käyttö- ja koriste-esineitä, koruja ja sisustuselementtejä)
  • Kuvataideprojekti (seinämaalauksia, veistoksia yms.)

Tekninen työ

• Toteutetaan projekteja puutekniikkaan, metallitekniikkaan tai elektroniikkaan/sähkötekniikkaan

Tekstiilityö

• Tutustutaan käsityöntekniikoihin, valmistetaan esim. vanhojenpäivän juhla-asu, jumppa-asuja, luistelupukuja jne.

Taito- ja taideaineiden linjan vaihtoehdot esitellään kokonaisuudessaan Keuruun yhteiskoulun lukion kurssikuvausoppaassa 2013-2014. Kurssien valinta tehdään ainevalintojen yhteydessä.