Yhdistelmätutkinnot

v52Yhdistelmäopinnoilla tarkoitetaan sitä, että sinulla on lukion ohella mahdollisuus suorittaa myös ammatillinen perustutkinto eli käytännössä kolme tutkintoa
1.    lukion koko oppimäärä
2.    ammatillinen perustutkinto
3.    ylioppilastutkinto

Tällainen ”kolmen tutkinnon” opiskelusuunnitelma on aina sinulle täysin yksilöllinen ja vain sinulle suunniteltu. Opiskelu ”räätälöidään” jakso jaksolta vähintään vuodeksi eteenpäin. Eräässä jaksossa teet normaalisti lukio-opintoja ja jossakin muussa jaksossa oletkin välillä ammatillisissa opinnoissa. Osan pystyt tekemään itsenäisesti ja osan teet oikeilla työpaikoilla, ns. työssä oppimassa.

Tutkinnot tehdään yhteistyössä ammatillisen koulutuksen tarjoajien kanssa. Voit suorittaa yhdistelmäopinnot lähestulkoon kaikilla niillä ammattialoilla, joiden koulutusta oppilaitokset tarjoavat. Valinta yhdistelmätutkintoihin tapahtuu ammattiopiston määräämällä tavalla (esim. soveltuvuuskoe ja peruskoulun päättötodistuksen pisteytys). Haku ammatillisiin tutkintoihin, joihin ei ole pääsy- tai soveltuvuuskoetta on elokuussa. Tutkintoihin, joissa on pääsy- tai soveltuvuuskoe haetaan pääsääntöisesti keväällä.

Yhdistelmätutkintoasioissa sinua auttavat opinto-ohjaaja, rehtori ja ammatilliset oppilaitokset. Tutustu ammatillisiin aloihin oppilaitosten www-sivuilla. Opetus ja ruokailu ovat maksuttomia, muut opiskelukustannukset vaihtelevat aloittain. Matkakustannuksista opiskelija huolehtii itse (huom. Kelan koulumatkatuki). Opinnot ajoittuvat neljälle lukuvuodelle.

Lisää tietoa:

Opinto-ohjaajat